Hej Backgammon-älskare!

I år kommer 2 turneringar att hållas i Malta den 3:e – 6:e november. Evenemanget kommer att äga rum dagarna före den enormt populära Merit Open 2022-turneringen på Cypern. Att åka från Malta till Cypern gör man enkelt med direktflyg till Larnaca (Emirates Airlines) måndagen den 7 november – Så om du redan har planer att delta i Merit Open 2022 är detta ett perfekt sätt att värma upp och förlänga backgammonsemestern med en snabb resa till medelhavets solskensö, Malta.

Lite info om turneringarna:

WBIF Live Event (3–6 november 2022)

Ett finalevenemang som hålls varje år. Förra året ägde evenemanget rum i vackra Aten, där totalt €7 000 delades ut i prispotten från kvalevenemangen på nätet (se mer info nedan).

För att kunna delta i WBIF-finalen behöver du delta i en eller flera av de tre onlineturneringarna som äger rum på wbif.net och hamna på topp 40-poängtavlan som finns här.Ju fler matcher du vinner i alla kval, desto större chans har du att kvalificera dig.

Formatet i varje onlineturnering är ett trippeleliminering med 13-poängsmatcher som spelas på Backgammonstudios Heroes server – Om du väljer att delta i alla tre onlineturneringar har du totalt 9 liv, vilket ger dig en riktigt god chans att hamna på topp 40-poängtavlan – och därmed kvalificera dig till finalen på Malta.

Här är en översikt över de tre onlineturneringarna:

Länk till 1:a kvalet som startar 23/1 2022

Länk till 2:a kvalet som startar 13/2 2022

Länk till 3:e kvalet som startar 13/3 2022

Det kostar €40 att delta i ett onlinekval och €10 för årligt medlemskap i WBIF (om du inte redan har betalat för det). – Det är upp till deltagaren själv att välja om de vill delta i alla tre kvalen. Du kan börja med att bara delta i den första och se vad som händer. Kanske får du till riktigt proffsigt spel (eller har turen på din sida) och vinner många matcher i det första kvalet… vem vet?! (OBS första startkvalet startar redan den 23:e januari).

Prisfördelningen är följande:
Vinnarna av varje onlineturnering får €100.
Vinnaren av poängtavlan får €200 + gratis inträde till finalevenemanget. (värde 150 €) – Thomas Myhr vann poängtavlan 2021, bra jobbat Thomas!
Nummer 2 på poängtavlan får €100 + gratis inträde till finalevenemanget. (värde 150 €)
Nummer 3 på poängtavlan får gratis inträde till finalevenemanget (värde 150 €)
10 % av inbetalningarna kommer att vara registreringsavgiften till WBIF.
Den återstående delen av intäkterna från kvalet kommer helt och hållet att gå till final-prispotten, som förra året var över €7 000!

De deltagare som hamnar bland de 40 bästa när alla onlinekval har spelats har säkrat sin plats i finalen. (För registrering samma dag på Malta kommer ytterligare €150 (10 % reg) att debiteras för att delta i finalen. Detta belopp kommer att läggas till prispotten från ovanstående kval)

– Läs mer här : https://www.maltabackgammon.com

Malta Open (5–6 november 2022)

Malta Open är en helt separat turnering utöver WBIF Live Event. För att delta i Malta Open behöver du inte delta i något onlinekval. Alla kan delta! (med undantag för de spelare som fortfarande är med i WBIF efter 8 omgångar)

Formatet i Malta Open kommer att vara dubbeleliminering, där 13 poängsmatcher spelas i Main bracket och 9 poängsmatcher spelas i Fighters bracket. De fyra bästa spelarna i Main och 4 bästa spelarna i Fighters kommer att kvalificera sig till kvartsfinalerna där de spelar 13-poängsmatcher, semifinalerna är 15-poängsmatcher och finalen är en 17-poängsmatch.

Deltagande i Malta Open kostar €200 (€175 + €25 registreringsavgift) – och om du vill gamla lite finns det en valfri side pool för ytterligare €200.

Superduktiga Thomas Tenland från Malmö deltog i Malta Open 2019 och kom på en imponerande 2:a plats – Stort grattis Thomas!

Evenemanget kommer också att erbjuda Consultation Doubles som börjar på fredagskvällen, Super Jackpot på lördagskvällen och SpeedGammon på söndag morgon, för de som är sugna på snabb spelaction!

Mer information hittas du på wbif.net eller maltabackgammon.com. Har du frågor är du också välkommen att kontakta Emma Axling eller Claus Elken, som kommer att ingå i turneringsledningen på Malta.

Lycka till! – Vi ses i Malta!

Her et par praktiske links (på engelsk)

Turnerings Information: https://www.maltabackgammon.com/reg-info/
Turnerings Skema: https://www.maltabackgammon.com/schedule-2/
Hotel Information: https://www.maltabackgammon.com/accommodation/
Meld din ankomst: https://www.maltabackgammon.com/registration/

Malta Open 2019