Hej Backgammon-älskare!

I år kommer 2 turneringar att hållas i Malta den 30:e october – 3:e november. Evenemanget kommer att äga rum dagarna före den enormt populära Merit Open 2024-turneringen på Cypern. Att åka från Malta till Cypern gör man enkelt med direktflyg till Larnaca (Emirates Airlines) måndagen den 4 november – Så om du redan har planer att delta i Merit Open 2024 är detta ett perfekt sätt att värma upp och förlänga backgammonsemestern med en snabb resa till medelhavets solskensö, Malta.

Lite info om turneringarna:

WBIF Live Event (30 okt–3 nov 2024)

Ett finalevenemang som hålls varje år. Förra året ägde evenemanget rum i vackra Aten, där totalt €7 200 delades ut i prispotten från kvalevenemangen på nätet (se mer info nedan).

För att kunna delta i WBIF-finalen behöver du delta i en eller flera av de tre onlineturneringarna som äger rum på wbif.net och hamna på topp 40-poängtavlan som finns här.Ju fler matcher du vinner i alla kval, desto större chans har du att kvalificera dig.

Formatet i varje onlineturnering är ett trippeleliminering med 13-poängsmatcher som spelas på Backgammonstudios Heroes server – Om du väljer att delta i alla tre onlineturneringar har du totalt 9 liv, vilket ger dig en riktigt god chans att hamna på topp 40-poängtavlan – och därmed kvalificera dig till finalen på Malta.

Här är en översikt över de tre onlineturneringarna:

Länk till 1:a kvalet som startar 15/1 2024

Länk till 2:a kvalet som startar 15/2 2024

Länk till 3:e kvalet som startar 15/3 2024

Det kostar €40 att delta i ett onlinekval och €10 för årligt medlemskap i WBIF (om du inte redan har betalat för det). – Det är upp till deltagaren själv att välja om de vill delta i alla tre kvalen. Du kan börja med att bara delta i den första och se vad som händer. Kanske får du till riktigt proffsigt spel (eller har turen på din sida) och vinner många matcher i det första kvalet… vem vet?! (OBS första startkvalet startar redan den 15:e januari).

Prisfördelningen är följande:
Vinnarna av varje onlineturnering får €100.
Vinnaren av poängtavlan får €200 + gratis inträde till finalevenemanget. (värde 150 €)
Nummer 2 på poängtavlan får €100 + gratis inträde till finalevenemanget. (värde 150 €)
Nummer 3 på poängtavlan får gratis inträde till finalevenemanget (värde 150 €)
10 % av inbetalningarna kommer att vara registreringsavgiften till WBIF.
Den återstående delen av intäkterna från kvalet kommer helt och hållet att gå till final-prispotten, som förra året var över €7 000 (ca 77 000 SEK)!

De deltagare som hamnar bland de 40 bästa när alla onlinekval har spelats har säkrat sin plats i finalen. (För registrering samma dag på Malta kommer ytterligare €150 (10 % reg) att debiteras för att delta i finalen. Detta belopp kommer att läggas till prispotten från ovanstående kval)

– Läs mer här : https://www.maltabackgammon.com

Malta Open Intermediate och Championship (1:a-3:e November 2024)

Malta Open är en helt separat turnering utöver WBIF Live Event. För att delta i Malta Open behöver du inte delta i något onlinekval. Alla kan delta! 

Formatet i Malta Open kommer att vara dubbeleliminering, där 13/11 poängsmatcher spelas i Main bracket och 9/7 poängsmatcher spelas i Fighters bracket. De fyra bästa spelarna i Main och 4 bästa spelarna i Fighters kommer att kvalificera sig till kvartsfinalerna där de spelar 13-poängsmatcher.

Det kostar €100 (€75 + €25 registreringsavgift) att delta i Malta Open Intermediate.

Det kostar €300 (€250 + €50 registreringsavgift) att delta i Malta Open Championship. – och om du är en Highroller finns det även en sidepool på ytterligare €200.

Superduktiga Thomas Tenland från Malmö deltog i Malta Open 2019 och kom på en imponerande 2:a plats – Stort grattis Thomas!

Evenemanget kommer också att erbjuda konsultationsdubbel med start på torsdag kväll, Super Jackpot på fredag ​​kväll, lördagsswing på lördag kväll, samt SpeedGammon på söndag morgon för de som är sugna på en snabb vinst.

Mer information hittas du på wbif.net eller maltabackgammon.com. Har du frågor är du också välkommen att kontakta Emma Axling eller Claus Elken, som kommer att ingå i turneringsledningen på Malta.

Lycka till! – Vi ses i Malta!

Her et par praktiske links (på engelsk)

Informationsbroschyr (pdf)

Turneringsinformation : https://www.maltabackgammon.com/reg-info/
Turneringsschema : https://www.maltabackgammon.com/schedule-2/
Hotellinformation : https://www.maltabackgammon.com/accommodation/
Registrera din ankomst : https://www.maltabackgammon.com/registration/

Malta Open 2019