Hej Backgammonven!

I år arrangeres der 2 turneringer på Malta som vil finde sted fra 30 oktober – 3 november 2024. Eventet vil foregå i dagene op til den helt store årlige turnering Merit Open 2024 der sædvanligvis afholdes på Cypern. En destination som nemt kan tages til, med direkte fly fra Malta til Larnaca (med Emirates) om mandagen d. 4. november. – Hvis du allerede går og har planer om at deltage i Merit Open 2024, så kan du nemt forlænge “backgammonferien” med en sviptur til solskinsøen Malta.

Hermed lidt info om turneringerne:

WBIF Tour Final Event (30 oktober – 3 november 2024)

Et finalestævne som afholdes hvert år. – Sidste år foregik stævnet i smukke Athen og i tilbage i 2022 var på Malta, hvor hele 7200 Euro var tildelt præmiepuljen fra online kvalifikationsstævnerne (se mere info nedenfor).

For at kunne deltage i dette WBIF finalestævne, skal man være med i én eller flere af de tre online turneringer som finder sted på wbif.net og ende i Top 40Leaderboard som kan findes her. – Jo flere kampe du vinder i kørende online qualifiers, desto større chance har du for at kvalificere dig.

Hvert online turnering er triple elimination format med kampe til 13 point og skal spilles på Backgammonstudios Heroes server – Vælger man at deltage i alle tre turneringer online, så har man med samlet 9 liv, rigtig gode chancer for at ende i Top 40 på leaderboard og dermed kvalificere sig til finale eventet på Malta.

Her er en oversigt over de tre online turneringer:

Link til den 1. online-qualifier som starter  15.01.2024

Link til den 2. online-qualifier som starter  15.02.2024

Link ttil den 3. online-qualifier som starter 15.03.2024

Det koster 40€ (ca. kr. 300,00) at deltage i én online qualifier og 10€ (kr. 75,00) for WBIF årligt medlems-skab (såfremt du ikke allerede har betalt for dette). – Det er op til hver enkelt deltager at vælge om man ønsker at deltage i alle tre qualifiers. Man kan starte med at deltage i den første og se hvad der sker.  Måske er man dygtig (og lidt heldig?!) og vinder en masse kampe i den første qualifier…hvem ved?!  Til info, så har 7-8 sejre de sidste par år, været nok til at kvalificere sig finalestævnet. (OBS start på første qualifier 15/01).

Pris uddelingerne i online turneringerne er som følger:
Vinderne fra hver online turnering får 100€.
Vinderen af Leaderboardet får 200€ + en gratis entry til finale eventet. (værdi 150€) – Topskrappe Thomas Myhr vandt leaderboarded i 2021!
Nummer 2 på Leaderboardet får 100€ + en gratis entry til finale eventet. (værdi 150€)
Nummer 3 på Leaderboardet får en gratis entry til finale eventet (værdi 150€)
10% af indskudende vil være registreringsafgift til WBIF.
Den resterende del af indskudende fra qualifiers vil gå ubeskåret til præmiepuljen til Finaleeventet som sidste år var på over 7000€!

De deltagere som ender i top40 når online turneringerne er afsluttet har derfor sikret sig adgang til finalestævnet. – Ved registrering på dagen på Malta vil yderligere 150€ (10% reg) blive opkrævet for at deltage i finalen. Dette beløb vil blive lagt oven i præmiepuljen fra ovenstående qualifiers.

– Læs mere her : https://www.maltabackgammon.com

Malta Open Intermediate og Championship (1-3 November 2024)

Er en særskilt hovedturnering for WBIF Live Event. – For at deltage i Malta Open behøver man ikke deltage online. Alle kan være med, også dem som fortsat er med i WBIF turneringen.

Malta Open vil være (ligesom Munkebjerg formatet) en double elimination turnering, hvor der bliver spillet til 13p/11p i Main og 9p/7p i Fighters. De 4 bedste fra Main og Fighters vil kvalificere sig til kvartfinalerne hvor der igen spilles til 13p.

Det koster €100 (€75 + €25 registreringsafgift) at være med i Malta Open Intermediate.

Det koster €300 (€250 + €50 registreringsafgift) at være med i Malta Open Championship.– og er man en HighRoller findes der en valgfri sidepool på yderligere €200.

Til eventet vil der også være Consultation Doubles som starter torsdag aften, Super Jackpot fredag aften, Saturday Swing lørdag aften, samt SpeedGammon Søndag formiddag til dem som sulter efter en hurtig sejr.

De fleste informationer kan findes på enten wbif.net eller maltabackgammon.com. Har du nogen spørgsmål, er du også velkommen til at tage kontakt til Claus Elken , Inga Vigh Pedersen eller Hans Kristian Kedde Mathiesen, som vil være en del af turneringsledelsen på Malta.

God Vind! – Vi håber at se en masse danskere på Malta!

Her et par praktiske links (på engelsk)

2024 Flyer : 2024 PDF FLYER

Turnerings Information: https://www.maltabackgammon.com/reg-info/
Turnerings Skema: https://www.maltabackgammon.com/schedule-2/
Hotel Information: https://www.maltabackgammon.com/accommodation/
Meld din ankomst: https://www.maltabackgammon.com/registration/

Stemningsbilleder fra
Malta Open 2019/2022